GALERIE FOTO: O zi memorabilă pentru Biblioteca Publică Năruja

 

Celebrare proiect #ORASĂȘTIM la Muzeul Național Cotroceni

 

25 Iunie 2019 a fost pentru Biblioteca Publică Năruja o zi memorabilă! Anastasia Bratie și Larissa Gheba –participante la Proiectul ORASĂȘTIM desfășurat la Năruja – au vizitat capitala țării. Însoțite de bibliotecara Adriana Bratie și de reprezentanta Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, doamna Cristina Olaru-coordonatoarea proiectului la nivel județean, fetițele au participat la evenimentul „Ora să ȘTIM / Volunteer Readers- Educație și tehnologie în mediul rural românesc”, organizat de Fundația Progress și Deutsche Telekom Stiftung. Despre acest proiect și despre educație și tehnologie în lumea satului românesc ne-au vorbit următorii: – Dr. Ekkehard Winter, Director Executiv Deutsche Telekom Stiftung – mesaj video; – Dr. Ligia Deca, Consilier Prezidențial – Departamentul Educație și Cercetare; – Dr. Camelia Crișan, Fundația Progress; – Olimpia Bratu, Manager – Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj; – Prof. univ. dr. Lucian Ciolan – Universitatea București; – Stefanie Thate, Manager Comunicare – Deutsche Telekom Stiftung, Germania;

 

– Roxana Vitan, Președinte Romanian-American Foundation.

 

Prezentarea interactivă ORA SĂ ȘTIM a fost coordonată de Dr. Claudia Șerbănuță. A fost momentul bilanțului la nivel național a proiectului #ORASĂȘTIM . Așa sună în cifre povestea: – 12 județe din România implicate în proiect; – 4919 evenimente în 155 de comunități; – 57428 de copii au participat la sesiunile pentru care au fost distribuite și 5142 de cărți (din care 750 de cărți donate în parteneriat cu Asociația OvidiuRO și Goethe Institut); – 155 de bibliotecari implicați. În județul Vrancea au fost 10 biblioteci implicate în proiect.

 

În sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni (unde s-a desfășurat evenimentul de marți) participanții au avut ocazia să asiste și la experimente pregătite de bibliotecari INIMOȘI. A urmat Ceremonia de decernare a diplomelor. Bibliotecarii vrânceni participanți la #ORASĂȘTIM au primit Diplomă de excelență.

 

Apoi am avut plăcerea să facem un Tur al Muzeului Național Cotroceni. Impresionant! După o scurtă pauză, fetițelor de la Năruja li s-a oferit ocazia de a vizita Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, pentru că, nu-i așa, noi vrem să ȘTIM! Și cu acest prilej, DA, am mers și cu metroul (prima oară în viață-pentru unii dintre noi!) și am vizitat și Gara-de-Nord (ca să completăm lista cu povești pentru acasă!).

 

Mulțumim #FundațieiDeutscheTelekomStiftung, #FundațieiProgress, #AsociațieiOvidiuRO, #GoetheInstitut, și nu în ultimul rând, Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea pentru că au facilitat știința, tehnologia, ingineria și matematica (ȘTIM) în biblioteca noastră. Proiectul #ORASĂȘTIM a adus la Năruja bucuria cititului combinată cu educația pentru științe. Mulțumiri, de asemenea, Școlii Gimnaziale „B.St.Delavrancea” pentru tot sprijinul și pentru colaborare.

 

Comunicat de presă, Biblioteca Năruja